Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Panoptis ... Πανοπτης .... απόψεις , στοχασμοί ,οντολογικοί προβληματισμοί .: Συνοπτικα.(πισω απο την κουρτινα).

Panoptis ... Πανοπτης .... απόψεις , στοχασμοί ,οντολογικοί προβληματισμοί .: Συνοπτικα.(πισω απο την κουρτινα).

6/5/09

Επιλογες ;;; (video ).

v

Ερωτηματα .

Πως έχουμε όλοι αφήσει τα πράγματα να φτάσουν σε αυτό το σημείο ; πως έχουμε οδηγηθεί εδώ που είμαστε ; ειναι πράγματι αυτός ο τρόπος ζωής που μας ταιριάζει ; ειναι αυτός ο σκοπός της ζωής ; για αυτό είμαστε εδώ ; αυτό μας αξίζει ; αυτοί είμαστε ; αυτό το μοντέλο ζωής μας φέρνει την ευτυχία και την αρμονία στη ζωή μας ; Τόσα πολλά άλλα ερωτηματικά .Διαλογιστείτε ,σκεφτείτε ,αναλύστε ,αναρωτηθείτε,αφυπνιστείτε.Για τον καθενα μας βέβαια οι απαντήσεις ειναι καθαρά υποκειμενικές και προσωπικές . Αλλά το θέμα ειναι... .. ειναι έτσι πραγματικά ;...πολλοί απο εμάς θα αναρωτιουνται για το τι ακριβως συμβαινει ... δεν κατανοουν πραγματι την λογικη πισω απο τα φαινομενικα ακαταλαβιστικα και παραλογα που διαδραματιζονται στην παγκοσμιοποιημενη οικονομια μας .Ομως ολα αυτα ειναι και αποτελουν μερος ενος καλομελετημενου σχεδιου.Για να μην πολυλογουμε ...η "Δυση" χανει την εξουσια της ...και τις αγορες της που αιωνες κρατα υπο την κατοχη και καθοδηγηση της .Περνανε στην Ανατολη .... η Δυση εχει καταλαβει οτι σε πολυ λιγο θα ερχεται δευτερη με πρωτη την Ανατολη ...αυτο με τον εγωισμο της,το γοητρο της, το greed kai to κομπλεξ ανωτεροτητας που την διεπει, δεν την αφηνουν να το χωνεψει και δεν μπορει να αποδεχτει οτι θα ερχεται δευτερη στη σειρα ....θεωρει οτι ειναι θεμα και αποτελεσμα ανταγωνιστικοτητας..... αρα κινεζοποιηση,φτωχοποιηση των λαων του νοτου προς οφελος των χωρων του δυτικου βορρα κλπ ωστε να παραμεινουν στο παιχνιδι ισχυρες/πανισχυρες οι ιδιες οικογενειες ....τοσο απλα ...για να υπαρχουν πλουσιοι... "ειναι νομος".... χρειαζεται να υπαρχουν και οι φτωχοί.

Επιδραση στο νου .(video ).

Ειναι οι σκεψεις μας δικες μας ; (video).

Eλεγχος του νου.C'est la vie .

Ο έλεγχος των πληθυσμών γινεται πέρα από την βια και τον εκφοβισμό και μέσω του ελέγχου του νου.Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πληροφόρησης η αν προτιματε της ελεγχόμενης, (παρα),πληροφορίας που δίνεται.Αν αποδεχτούμε ότι η πληροφορία δεν ειναι καθαρά αποστασιοποιημένη, αντικειμενική,περιγραφική, αλλά προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένη γραμμή,σκόπιμη, τότε παύει να ειναι πληροφορία και εντάσσεται στη σφαίρα αυτού που ονομάζουμε (επικοινωνία) προπαγάνδα.Η πληροφορία δεν ειναι το ιδιο πράγμα με την επικοινωνία.Η πρώτη ειναι περιγραφική, η δεύτερη ειναι στοχευμενη με συγκεκριμένη προμελετημένη γραμμή,(ως προς το αποτέλεσμα της αντίδρασης που θα επιφέρει στον αποδεκτή η έκθεση του σ'αυτην).Η προπαγάνδα και η διαφήμιση ειναι το ιδιο πράγμα με μόνη διάφορα ότι η πρώτη χρησιμοποιείται συνήθως για την σφαίρα των ιδεών,για πολιτικούς,ιδεολογικούς,θρησκευτικούς κλπ σκοπούς, ενώ η δεύτερη για σκοπούς και στόχους εμπορικούς.Το αποτέλεσμα ειναι όμως ακριβως το ιδιο αφού και οι δυο προσεγγίσεις αποσκοπούν στο να περάσουν ένα συγκεκριμένο νοητικό αποτέλεσμα στον αποδέκτη, που δεν ειναι άλλο από αυτό που έχουν προεπιλεξει και έχουν προγραμματίσει.Στόχος πάντα ειναι, το να περάσουν,να πείσουν,να "πουλήσουν" αυτό που έχουν σκόπιμα μελετήσει, στοχεύσει να περάσουν στο κοινό. Ο μόνος τρόπος αποφυγής της παγίδας της "παραενημερωσης",σε όποια κατηγορία και αν αυτή εντάσσεται, όποια και αν ειναι,(πολιτική,ειδήσεις,διαφήμιση,κλπ), ειναι να μην λαμβάνεται τίποτα σαν δεδομένο αλλά όλα να γινονται αποδεκτά μόνο και πάντα με πνεύμα αποστασιοποιημένο, επιφυλακτικό, κριτικό και αντικειμενικό.Είναι να βλέπουμε και την αντίθετη πλευρά του νομίσματος πριν σχηματίσουμε "την δική μας" άποψη.Να μην παίρνουμε απολύτως τίποτα σαν δεδομένο,τέλειο,απόλυτο,αληθινό.Όλα ειναι πάντα σχετικά.Κανείς και τίποτα δεν ειναι τέλειο.Ίσως ειναι λυπηρό αλλά δυστυχώς μάλλον έτσι ειναι η πραγματικότητά. "C'est la vie" .

Πληροφορια η προπαγανδα ; (video ).

Μεσα επικοινωνιας και ελεγχος . (video ).

Noam Chomsky.(video)

Ενημερωση .(video).

ω

5/5/09

Illuminati . παρακλαδια.(video).

Ναιτες ιπποτες/ Μυστικα Ταγματα/Στοες.

Τον Μεσαίωνα, η παντοδυναμία της ιεραρχίας συνεχίσθηκε. Η χειραγώγηση σε συνεργασία με τις Μοναρχίες συνεχίστηκε και αυτή. Σκοταδισμός, καταπίεση, τρομοκράτηση και έλεγχος μέσω και της θρησκείας των πληθυσμών. Το Βατικανό με στόχο την επέκταση της ισχύος του, δημιούργησε τον δικό του στρατό. Οι Ναΐτες ιππότες ήταν ο ιδιωτικός στρατός του Πάπα. Με πρόσχημα τον Ναό του Σολομώντα και την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων, ξεκίνησαν οι Σταυροφορίες. Ο αληθινός λόγος ήταν η λεηλασία του πλούτου της περιοχής και της γης. Οι σταυροφόροι θησαύρισαν. Όταν αργότερα όμως εκδιώχθηκαν εγκαταστάθηκαν αρχικά στα εδάφη της Κύπρου και της Ρόδου,αργότερα στη Μάλτα.Άλλοι επέστρεψαν στην Γαλλία και εγκαταστάθηκαν στα νότια της χώρας. Όσο όμως ήταν στους Άγιους Τόπους είχαν έρθει σε επαφή με ντο ποιους, με διαφορετικές θρησκείες και τροπους λατρείας. Άκουσαν και έμαθαν πολλά από τους ντο ποιους πληθυσμούς. Αυτό είχε επηρεάσει τα πιστεύω τους και τις θρησκευτικές πεποιθησεις τους. Είχαν δημιουργήσει λοιπόν δικές τους μυστικές αδελφότητες και τροπους λατρείας που διέφεραν από αυτούς της Χριστιανικής Εκκλησίας.Ειχαν τον απόλυτο έλεγχο του χρήματος με την δύναμη του πλούτου που είχαν αποκτήσει στους Άγιους Τόπους.Ήταν αν θέλετε η οικονομική Ελίτ της εποχής και είχαν τεράστιο έλεγχο.Αυτή ήταν και η πρώτη μορφή λειτουργίας των Τραπεζών. Ο βασιλιάς Φίλιππος και ο Πάπας αντιλήφθηκαν την συνεχή ισχύ τους.To 1314 o Πάπας κατηγόρησε τους Ναΐτες ότι ήταν αιρετικοί και σατανιστές και προσπάθησε να τους εξολοθρεύσει με την καταδίκη του Τάγματος και την εκτέλεσή τους. Όσοι λίγοι κατάφεραν να γλυτώσουν αυτοεξορίστηκα ν και αναδιοργανώθηκαν σε νέα μυστικά τάγματα και στοές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,αρχικά κυρίως στην Σκωτία.Υπάρχουν σημερα πολλά με διαφορετικές ονομασίες,με διακλαδώσεις το ένα του άλλου.Το πιο γνωστό από αυτά ειναι το : "Τάγμα των Ελεύθερων Τεκτόνων",η αλλοιως, "Μασονικό Τάγμα".

Σκοταδισμος.

Μέχρι τον Κωνσταντίνο ο Αυτοκράτορας ήταν και θεός. Ο Κωνσταντίνος αυτό το κατάργησε. Βοήθησε πάρα πολύ στην εδραίωση της νέας θρησκείας, που ήταν δημιούργημα του και της μητέρας του, δίνοντας μεγάλες ελευθερίες, ισχύ και δικαιοδοσίες στους ιερείς. Παράλληλα χρηματοδότησε την επέκταση και ισχυροποίηση του Χριστιανισμού σε μια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπό κατάρρευση όπου υπήρχε πληθώρα παγανιστικών θρησκειών, διάφορες αιρέσεις, σέκτες, διαφορετικοί θεοί προερχόμενοι από διάφορα μέρη του τότε γνωστού κόσμου, σε μια εποχή όπου οι επαφές και ανταλλαγές πληθυσμών είχε αρχίσει να πληθαίνει. Δεν ήταν ιδιαίτερα σπουδασμένος αλλά ήταν μάλλον πολύ καλός στρατηγός και θαρραλέος πολεμιστής. Η μητέρα του Ελένη ενδιαφέρθηκε πολύ για την προώθηση της νέας θρησκείας και αναφέρεται ότι ταξίδεψε πολύ στη γη του Ισραήλ όπου χρηματοδότησε την κατασκευή και δημιουργία πολλών εκκλησιών και διάφορων άλλων θρησκευτικών έργων. Από το 325μχ. και με την σταδιακή επέκταση της νέας θρησκείας σε όλη την Ευρώπη, ακολούθησε μια σκοταδιστική και καταπιεστική περίοδος περίπου 16 αιωνων.

4/5/09

Μονο για ελευθερα σκεπτομενους !!!!

Τα βίντεο αυτά ειναι μόνον για ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώποις και ερευνητές της ακαδημαϊκής αλήθειας.Δεν ειναι για ανθρώπους που αισθάνονται ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν διδαχθεί σχετικό με τις θρησκείες.Μπορεί να αλλάξει ζωές.Αυτό ειναι προειδοποίηση.Όποιος επιλέξει να δει τα βίντεο, το κάνει αποκλειστικά με δική του επιλογη και ευθύνη.Aν σας ενδειαφερουν περισσότερα κάντε κλικ στον σύνδεσμο"¨vents de paroles ".σελ.(Theoreme). vents de paroles: Theoreme ?,(v), Zeitgeist.

Αυτο το βιντεο μπορει να αλλαξει τη ζωη σας.

Προσοχή!!!.Εαν θεωρείτε ότι αυτά που έχετε διδαχθεί σας καλύπτουν ,εάν δεν έχετε αμφιβολίες για αυτά που σας έχουν μάθει από μικρο παιδί,τότε αυτό το βίντεο δεν ειναι για σας,μην το δείτε γιατί μπορεί να σας αλλάξει ολόκληρη τη ζωή.Έχετε τώρα πληροφορηθεί,η ευθύνη της επιλογής ειναι προσωπικά και αποκλειστικά δίκη σας. vents de paroles: Theoreme .. ?,(v), Zeitgeist.

.Ακαδημαικη προσεγγιση.(video).

3/5/09

Φοβος(συνεχεια).

(συνέχεια).Ο βασικός τους φόβος ειναι μην χάσουν την Εξουσία. Τον έλεγχο της κατάστασης. Ξέρουν ότι σημερα οι αντιλήψεις των ανθρώπων μπορουν να αλλάξουν πολύ ευκολότερα σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Σήμερα ο κόσμος μπορεί να θεωρεί ότι ελευθερία πραγματική ειναι όταν κάποιος με προσωπική προσπάθεια και θέληση απελευθερωθεί από τα δεσμά των λανθασμένων αντιλήψεων που του έχουν υποβληθεί και που τελικά τον καθιστούν θύμα των λανθασμένων αντιλήψεων και προθέσεων άλλων. Ότι μοναδικός αληθινός δάσκαλος ειναι η συνείδησή του, ο αληθινός εαυτός του. Αυτός ειναι που θα τον καθοδηγήσει στις επιλογές του, που θα του υποδειξη το τι ειναι σωστό και τι λάθος. Αυτός μόνο θα του υποδειξη το τι πρέπει, αν πρέπει και θα του υποδειξη και το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει. Γιατί ο κόσμος μπορεί να πιστέψει ότι για κάθε άνθρωπο κανένας άλλος δεν ειναι εις θέσει να του υποδείξει το τι του ταιριάζει καλύτερα από τον ιδιο του τον εαυτό.(Για αυτό πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, να μην φοβόμαστε τους άλλους και να μην θεωρουμε κανένα ανώτερο από τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά ουτε και κατώτερο). Ότι όλοι οι άνθρωποι ειναι ίσοι και αξίζουν τον ιδιο σεβασμό, ανεξάρτητα από περιουσία, επάγγελμα, κοινωνική θέση, προέλευση, πίστη, χρώμα, κλπ. Μπορεί να σκεφτει οι οι υπάρχουσες ακόμα αντιλήψεις περί ανωτεροτητας κλπ ανήκουν η θα έπρεπέ να ανήκουν στο παρελθόν και ότι ειναι σκοταδιστικές. Ότι αυτοί που αποκαλουνται ελίτ δεν υπάρχουν παρά μόνο χάριν των υπολοίπων, ότι δεν ειναι κανείς αιώνια σε καποια καρεκλα και ότι σε τελευταια ανάλυση όσοι ειναι, και για όσο καιρό θελουμε εμείς να ειναι, ειναι εκεί για την εξυπηρέτησή του συνόλου και όχι το αντίθετο. Οι εποχές αλλάζουν και αυτό δεν βολεύει τους πάντες. Όσο για τους δήθεν κατόχους φοβερών μυστικών γνώσεων απ το παρελθόν, ειναι και αυτός ενός τρόπος εκφοβισμού,εντυπωσιασμού και ελέγχου των απλών ανθρωπων μέσω μεσαιωνικών σκοταδιστικών πρακτικών. Δεν γνωριζουν τιποτε απολύτως διοτι απλούστατα δεν υπάρχει τιποτε για να γνωριζουν πέραν αυτών που γνωρίζουμε όλοι χάριν της επιστήμης και της απλής λογικής. Τα υπόλοιπα ειναι για τους αδαείς,τους φαντασιόπληκτους και για να περάσουν την αίσθηση ότι όντος ειναι ανώτεροι διοτι κατέχουν αυτό τα φοβερά μυστικά που ειναι μόνο για λίγους εκλεκτούς.Οι τελετές ειναι για την δημιουργία ατμόσφαιρας και συναισθηματικής φόρτισης.

Φοβος.

Ίσως αυτό που πραγματικά συμβαίνει τελικά έχει να κάνει με το πως έχουν διαμορφωθεί τα μυαλά μας και ο τρόπος που σκεφτόμαστε.Έτσι μας έχουνε μάθει από μικρά παιδιά,στο σπίτι, στο σχολείο, στη κοινωνία, για το πως πρέπει να ειναι οι κοινωνικές σχέσεις και ο τρόπος μιας κοινωνικά πολιτισμένης ζωής γενικότερα.Μας έχει περάσει ασυνείδητα, μεταξύ άλλων, η ιδέα ότι υπάρχει μια ιεραρχία, ότι υπάρχουν "ανώτεροι κοινωνικά" άνθρωποι και άλλοι που δεν ειναι στο ιδιο επίπεδο σεβασμού, ανάλογα με την κοινωνική τάξη, την θέση που κατέχει κάποιος, τα λεφτά που έχει,κλπ.Ας μην το παραδεχτούμε αλλά έτσι έχουμε ασυνείδητα αποδεχτεί και λειτουργούμε εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, γιατί έτσι μας έχουν μάθει ότι ειναι και ότι "πρέπει" να ειναι.Τα περί ισότητας κλπ ειναι και παραμένουν πολύ ωραίες ιδείς αλλά παραμένουν μάλλον μόνο στο πλαίσιο της ιδεολογίας, της ποίησις, της φιλοσοφίας,θρησκείας και των ευχών. Στην πράξη,πρακτικά, στην καθημερινή ζωή, η κοινωνική πραγματικότητα αλλά αποδεικνύει.Έχετε ακούσει την φράση:"Άλλα σκέφτονται,άλλα λένε και άλλα κανουν";Έτσι φαίνεται ότι ειναι και στην κοινωνία σημερα.Κρινουμε πολλές φορές με βάση αυτά που λέγονται αντί να κρινουμε με βάση τις πράξεις που τελικά ειναι μαζί με το αποτέλεσμα τους εκείνο που επηρεάζει πρακτικά την πραγματικότητα και που αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του καθενα πέρα από τα ωραια λόγια.Πάντα λοιπόν με εξαιρέσεις αυτή ακριβως η ασυνείδητη κατάσταση της "ιεραρχίας" και του ότι πάντα υπάρχει ένας πιο ψηλά από μας,είτε "ανώτερος κοινωνικά", είτε που έχουμε "αναγκη κοινωνικά", η που θα μας κρίνει, κάνει πολλούς να "παραδίνονται κοινωνικά" εκ των προτέρων σε εκείνον που θεωρούν "ισχυρότερο τους" για να έχουν "την ησυχία τους".Διοτι ενδόμυχα φοβούνται ακριβως "τον ισχυρότερο".(Μικροί πολλοί φοβουνται τον πάτερα τους, στο σχολείο τον δάσκαλο, τον παπά,τον αστυνομικό, γενικό τον ισχυροτερο).Αυτον ακριβως τον φόβο με διάφορους τροπους μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα για να διατηρήσει την κυριαρχία του και να ελέγχει.Όπως συμφωνούμε φανταζομαι όλοι ο φόβος ειναι ένα βασικό ενστινκτο της ανθρώπινης φύσης και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι ειναι ατρομητος παρά μονo στα παραμύθια.Όταν λοιπόν ο κόσμος βρεθεί μπροστά σε κάποιο προβλημα έχει την τάσι να επαφίεται στους ανωτέρους του,(ισχυροτερους), για να του δώσουν τη λυση .Αυτό εκμεταλλεύονται ορισμένοι "ανώτεροι" για να τα κανουν όπως τους βολεύει.Είναι λοιπόν ίσως και τρόπος σκέψης και κατανόησις ότι δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι.Δεν υπάρχει αληθεια απόλυτη και ψέμα.Όλα ειναι στο μυαλό και η αληθεια του καθενα ειναι η προσωπική του αληθεια και αυτό ειναι που μετράει. Είναι το να ειναι κανείς πραγματικά ελεύθερος από τα δεσμά των λανθασμένων ιδεών,δογμάτων και της πλύσης εγκεφάλου που οι κοινωνιες μας, μας έχουν επιβάλλει με ιδέες άλλων.Αλλά βέβαια όπως έχει γραφτεί ,"θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία".Αυτην ακριβως την αδυναμια της ανθρώπινης φύσις(φόβο) εκμεταλλεύονται ορισμένοι.Αλλά μην ξεχνάμε και αυτοί οι "ορισμένοι", ειναι απλοί ανθρώπου και φοβουνται και αυτοί.(συνεχίζεται).

Βυζαντινη Αυτοκρατορια . Χειραγωγηση ;

...Όταν στη συνέχεια μέσω των ελληνόφωνων διδασκάλων και φιλοσόφων,(και αργότερα των ανδρών και απόγονων του Μεγάλου Αλέξανδρου), που έζησαν και μελέτησαν για καποια χρόνια στην Περσία και την Αίγυπτο, η γνώση πέρασε και στην Ελλάδα, αυτή προστέθηκε στην ήδη υπάρχουσα γνώση, επεκτάθηκε,εμπλουτίσθηκε, "εξανθρωπίστηκε", προσφέρθηκε στον άνθρωπο και στο λαό δημοκρατικά, ανοιχτά. Αυτή ήταν η μεγάλη διάφορα. Την συνέχεια την γνωρίζουμε με την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, την άνοδο και την πτώση της. Πάντα η θρησκεία είχε όμως πρωταρχική θέση και σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρωπων. Στην πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας συνέβαλε,( και επιτάχυνε), και η δημιουργία του Βυζαντίου από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο.(Υπήρχαν μεχρι τέσσερις Αυτοκράτορες εκείνη την εποχή στη ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διοτι ήταν τεράστια και χωρίς υποδιαιρέσεις δεν μπορούσε να ελεγχθεί, ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από αυτούς). Στο ανατολικό κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας υπήρχε ένα ρωμαϊκό χωριό που το έλεγαν "Byzantium", εκεί επέλεξε να χτίσει μια καινούργια πόλη ο Κωνσταντίνος, την ονόμασε Κωνσταντινούπολη, και εκεί εγκατέστησε την νέα πρωτεύουσα του μετά την στρατιωτική νίκη του έναντι του υπόλοιπου της αυτοκρατορίας από την οποία αποσχίσθηκε δημιουργώντας μια νέα δική του αυτοκρατορία την "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" που γνωρίζουμε και ως "Βυζαντινή Αυτοκρατορία". Σ'αυτο τον στόχο του τον βοήθησε πολύ και η μητέρα του Ελένη η οποία ήταν στενά προσκείμενη σε μια εβραϊκή αίρεση,(Εσσαίοι), που προσπαθούσε από χρόνια να επεκταθεί στον υπόλοιπο γνωστό κόσμο αφού ει χε εκδιωχθεί από την Παλαιστίνη.Με αυτή την εβραϊκή αίρεση των Εσσαίων είχε έρθει σε επαφή αρκετές φορές νωρίτερα και ο Αυτοκράτορας πατέρας του Κωνσταντίνου. Αυτή η σέκτα είχε δημιουργηθεί από Εβραίους για τους Εβραίους, αλλά καταδιωχθηκε άγρια από την επίσημη τοπική ιεραρχία στην Παλαιστίνη και μετανάστευσε σε άλλους τόπους μέσω Μικράς Ασίας. Ο Κωνσταντίνος, όπως οι περισσότεροι Ρωμαίοι εκείνη την εποχή λάτρευε τον Θεό Ήλιο "Μιθρα",(Ήλιο,Απόλλωνα). Ο Μιθραισμος ήταν η επικρατούσα θρησκεία μεχρι και τα βάθη της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.(Η προέλευσή της ήταν από μείγμα πανάρχαιων θρησκειών της Ινδίας και του Ιράν). Εκείνη την εποχή είχε πιστούς και φανατικούς οπαδούς. Υπήρχε επίσης από πολύ καιρό έντονη διαμάχη μεταξύ των πιστών οπαδών και πολλών άλλων διαφορετικών θρησκειών και αιρέσεων που υπήρχαν και προσπαθούσαν να εδραιωθούν σε μια σπαρασσόμενη και υπό διάλυση ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο Κωνσταντίνος θεώρησε ότι ο θρησκευτικός συμβιβασμός, ήταν απαραίτητος. Η δημιουργία, για λόγους πολιτικούς , μιας νέας θρησκείας με βάση τα διδάγματα αυτής της εβραϊκής αίρεσης, προσαρμοσμένα όμως και στα διδάγματα της πολύ λαοφιλούς και εξαιρετικά διαδεδομένης στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία θρησκείας του Μιθρα, του φάνηκε η ενδεδειγμένη λυση. Εμπνεύσθηκαν επίσης πολύ από την προσωπικότητα , τον τρόπο ζωής, την παρουσία, συμπεριφορά και τα διδάγματα του "Απολλώνιου του Τυανεος",(ο όποιος ήταν γόνος πολύ εύπορης οικογένειας "εξελληνισμένων" εμπόρων από την Καππαδοκία. Άνηκε στους Νέο-Πυθαγόρειους φιλόσοφους). Ως φιλόσοφος και διδάσκαλος, ταξίδευε, δίδασκε,φιλοσοφούσε, προφήτευε , θεράπευε , κλπ , στον τότε γνωστό χώρο της αυτοκρατορίας , χωρίς καμιά διάθεση δημιουργίας θρησκείας,παρά με μοναδικό στόχο την διδασκαλία της αλήθειας στον κόσμο.Πίστευε στην επικρατούσα θρησκεία , στο Απολλώνιο φως .(Ο Απολλώνιος έζησε τον πρώτο αιώνα.Δεν ειναι γνωστός διοτι έγιναν συνειδητά προσπάθειες συγκάλυψης της παρουσίας και ύπαρξής του με απόκρυψη και καταστροφή όλων των αναφορών, συγγραμμάτων κλπ που τον ανέφεραν.Ελάχιστα όμως έχουν διασωθεί.Ο φόβος του κλήρου ήταν η τρομακτική ομοιότητα μεταξύ της προσωπικότητας του Απολλώνιου και αυτής του Χριστού , που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε παρερμηνείες και σύγχυση λόγω ανταγωνιστικότητας, ειδικά όταν ο Απολλώνιος ήταν ευρέως γνωστός και σεβαστός στους λεγόμενους παγανιστικούς κύκλους.Ήταν όμως σε αντίθεση με αυτό που προσπαθούσαν να εδραιώσουν , δηλαδή μια νέα θρησκεία.). Αυτή η νέα θρησκεία επισημοποιήθηκε στο συμβούλιο της Νίκαιας το 325 μχ όπου και τέθηκαν οι βάσεις της από τον Κωνσταντίνο και τους επιτελείς του. Ονομάσθηκε χριστιανική θρησκεία. O Κωνσταντίνος όμως ήταν και παρέμεινε λάτρης του θεού Μιθρα, (Ήλιου Απόλλωνα), σε όλη του την ζωή. Ασπάσθηκε τον χριστιανισμό, κατάκοιτος, λίγο πριν τον θάνατό του, μετά τις παροτρύνσεις των αρχιερέων του και αφού τον τρομοκράτησαν για την μετά θάνατον τιμωρία των άπιστων στο πυρ της "αιώνιας κόλασης". Συμπερασματικά αναφέρεται από ιστορικούς, ότι τελικά φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος, ίσως να υπήρξε και ο ίδιος θύμα χειραγώγησης από το ιδιο του το Ιερατείο, (που ο ίδιος δημιούργησε και ενδυνάμωσε). Η συνέχεια γνωστή, καταστροφή ναών των άλλων θρησκειών, εξαναγκασμός, καταπίεση, σφαγές, διωγμοί, αργότερα καταστολή των Ελευσινίων Μυστηρίων, εγκαθίδρυση με την βια, "και τον φόβο", της νέας λατρείας, της νέας χριστιανικής θρησκείας σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία. Αν λοιπόν όλα αυτά δεν αποτελουν, από μέρους εκείνων που τα διέπραξαν, χειραγώγηση λαών, τότε τι αποτελεί; Σημείωση : Αν σας ενδειαφερουν περισσότερες ιστορικές αληθειες , σχετικά με τον , από ότι λένε ιστορικές μαρτυρίες, "όχι και τόσο άγιο" Κωνσταντίνο :(L'Empereur Constantin,ed.Rieder 1932).( Η αληθινή ιστορια σε ταινία βασισμένη σε μαρτυρίες ιστορικών της εποχής αλλά και με την συμφωνεί γνώμη σύγχρονων ιστορικών που επιβεβαιώνουν: κλικ στο Vents de paroles , σελίδα ,L'Empire Romain ).Ολη η αληθεια για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορια.

Μια πολυ παληα ιστορια ;(video).