Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Panoptis ... Πανοπτης .... απόψεις , στοχασμοί ,οντολογικοί προβληματισμοί .: Συνοπτικα.(πισω απο την κουρτινα).

Panoptis ... Πανοπτης .... απόψεις , στοχασμοί ,οντολογικοί προβληματισμοί .: Συνοπτικα.(πισω απο την κουρτινα).

5/3/09

Η γη δεν μας ανηκει ...

Έχουμε όλοι οι άνθρωποι στη γη ίσα δικαιώματα σ 'αυτήν .Έχουν όπως εμείς το ίδιο δικαίωμα και όλα τα ζωντανά πλάσματα .Οι κοινωνίες των ανθρώπων νοσούν .Τα οικοσυστήματα νοσούν . Εκατοντάδες είδη ζώων ειναι υπό εξαφάνιση . Η ζωή του πλανήτη κινδυνεύει .Αποτύχαμε .Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ,σύντομα θα μιλάμε για ολική καταστροφή .Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη ειναι ορατές και αποτελουν πλέον πραγματικότητα .Νομίζω όλοι ξέρουμε ότι για όλα αυτά φταίμε εμείς ,κανένας άλλος .Χρειάζονται εκ βάθρων αλλαγές ,στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα ,στον τρόπο σκέψης ,στον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων .Ίσως πρεπει να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχη .Η Γη δεν μας ανήκει ,εμείς ανήκουμε σε αυτήν .

Ελευθερια

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του πραγματικότητα ,την δική του αλήθεια , την δική του ζωή ,την ελευθερία του . Αλλά η ελευθερία του ατόμου έχει σύνορα εκεί που αρχίζει η καταπάτηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των άλλων .

Ερωτημα

  • Ολόκληρο το σύμπαν μπορεί να εξευρεθεί σε έναν κόκκο άμμου . Ότι ειναι επάνω ειναι όπως αυτό που ειναι κάτω . Μικρόκοσμος και Μακρόκοσμος ειναι το ίδιο . Για τον άνθρωπο υπάρχουν μόνο φαινόμενα .Μπορούμε να βασιστούμε στις αντιλήψεις μας ;Είναι η πραγματικότητα έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε ; O σκύλος δεν βλέπει χρώματα ,αλλά για έναν σκύλο αυτό ειναι φυσιολογικό .Έτσι ειναι η πραγματικότητα για έναν σκύλο .Δεν βλέπουμε τα μαγνητικά κύματα που φτάνουν στην τηλεόρασή μας ,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και ότι δεν κυκλοφορούν στον αέρα . Όλα ειναι σχετικά .Μπορούμε λοιπόν να βασιστούμε στην αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο μας ;

2/3/09

Ελληνες Κλασσικοι.

Διαβάστε τους Έλληνες Κλασσικούς..διαβάστε αυτά που μας έκρυψαν για γενεές ,αυτά που επέστρεψαν στην Ευρώπη μέσω Γαλλίας , από τους Σοφούς και τους λόγιους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .Αυτά που ενέπνευσαν τη βάση του Γαλλικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης ,αυτά που χρειάστηκε να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους μέσω των Ελλήνων της Διασποράς και των Φιλελλήνων του κόσμου με την επανάσταση του Γεν ους. Όλοι οι μεγάλοι σύγχρονοι φιλόσοφοι συμφωνούν ότι ακόμη και σήμερα η σκέψη των Ελλήνων Κλασσικών δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και ότι εξακολουθεί να ει ναι η βάση του πολιτισμού . Το θέμα ει ναι να τα καταλαβαίνουμε σωστά και όχι να τα διαστρεβλώνουμε .

Περικλης

Που πηγαν ολα αυτα ;
Posted by Picasa

Διας-Ζευς

Posted by Picasa
Atlantide: Προμηθεύς - Prométhée - Prometheus

τα κλασσικα μας/επιστροφη στις ριζες...Η Κληρονομιά της Κουκουβάγιας

Ακόμα και αυτή η κλασσική ελληνική σκέψη στην οποία βασίστηκε ο διαφωτισμός ,στην οποία βασίστηκε το οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού , παραμορφώθηκε ,διαστρεβλώθηκε και διαφοροποιήθηκαν πολλά στο πνεύμα του.Έχετε ακούσει το σπουδαίο : "It's greek to me " ; Λοιπόν ; Μήπως ειναι καιρός να ξαναδούμε τα βασικά ,να συνέλθουμε λιγάκι ,να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να σταματήσουμε να υιοθετούμε όλα τα στραβά και τα ανάποδα που εξάγονται από διάφορα κέντρα ανά την υφήλιο.Βεβαίως έχουμε να "πάρουμε",βεβαίως και να "μάθουμε" ,δεν είμαστε δα και οι μόνοι που καταλαβαίνουμε ,αλλά επιλεκτικά διότι ο κόσμος μας έχει γεμίσει σαβούρα .